S-bloggare la ut bild på Thoralf Alfsson hus med texten ”här bor en rasist”

Uppdaterad
Publicerad
En bloggare i Kalmar publicerade en bild på en fastighet med texten ”här bor en rasist”. Postningen var riktad mot den före detta Sverigedemokraten Thoralf Alfsson. Detta har fått Alfssons grannar att reagera starkt – då det är deras lägenheter som syns på bilden.

– Han lägger ut den här bilden där det står att ”i det här huset bor det en rasist”. Det är bilder på våra fönster han visar. Det är absolut inte korrekt att göra så, säger Nicklas Marklund som är en av grannarna.

Bloggaren som är socialdemokrat har haft flera heta strider med Thoralf Alfsson på sociala medier. Och det var just en sådan strid som slutade med att bilden på fastigheten publicerades.

Orolig för sina grannar

Thoralf Alfsson är just nu utomlands och har därför inte pratat med sina grannar om saken när SVT Nyheter Småland får tag i honom på telefon.

– Det drabbar inte bara mig utan även mina grannar som bor i samma hus. Och när man lägger upp en bild på fasaden där mina fönster dessutom inte ens syns så är risken stor att mina grannar blir utsatta för något, säger Thoralf Alfsson.

Fastigheten har enligt både Thoralf Alfsson och grannarna vid flera tillfällen vandaliserats på grund av Alfssons politiska tillhörighet. Vilket gör blogginlägget extra känsligt.

– Jag är väldigt, väldigt långt från min granne i min politiska ståndpunkt. Men vi får inte glömma att vi bor i ett demokratiskt land och enligt svensk lag får han skriva vad han vill och det ska inte behöva utsätta varken honom eller oss för attacker. Och vi som dessutom är familjer i tredje part i detta mål är fullkomligt ja...det får inte fortsätta helt enkelt, säger Nicklas Marklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer