Lågorna slog ut ur byggnaden redan när räddningstjänsten kom fram till platsen. Foto: Carl Carlert

Pizzeria i Tingsryd totalförstörd av brand

Uppdaterad
Publicerad

En pizzeria totalförstördes i en brand i Tingsryd under natten mot söndagen. Huset var övertänt redan när räddningstjänsten kom fram.

– Jag var första bil på plats och då slog det ut lågor från fönster och dörrar, säger Christian Johansson, insatsledare på räddningstjänsten.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 23.40 på lördagskvällen. När insatsledaren Christian Johansson kom till platsen slog lågorna redan ut ur byggnaden.

– Vi försökte så klart stoppa branden men vi insåg att det här kommer vi inte kunna stoppa, säger han.

”Får brinna ut”

Inledningsvis hotade branden andra byggnader runtomkring. Räddningstjänsten fick då fokusera på att stoppa risken för att den skulle spridas. Vid 3-tiden på natten konstaterar Johansson att branden är under kontroll.

– Det brinner fortfarande men nu har vi det i kontroll. Det är ingen spridningsrisk. Det får brinna ut med bevakning, säger han.

Taket rasade in

Vid det laget hade på taket och väggarna på byggnaden rasat in. Ingen människa fanns i byggnaden då det började brinna. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen till lunchtid på söndag.

Byggnaden är enligt räddningstjänsten 350-400 kvadratmeter stor. Där finns både en pizzeria och lager. Det är oklart vad som orsakade branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.