Polis Foto: Johan Nilsson / TT

Plånbok stals ur äldre kvinnas bil

Publicerad

En kvinna som är född 1935 blev under tisdagen utsatt för en fräck stöld. En man hoppade in i kvinnans bil och frågade om det var en taxi. När han fick ett nekande svar hoppade han ut igen – men då var plånboken som legat i bilen borta.

Händelsen inträffade i Vimmerby under tisdagen. Polisen kopplar inte samman händelsen med den våg av stölder och försök till stölder mot äldre som just nu pågår i södra Sverige.

– Men det är ett av de många brott mot äldre som vi sett de senaste dagarna även om det har gått till på ett annat sätt än i de andra fallen, säger Anna Göransson, pressinformatör på polisen i region Syd.

Det var anhöriga till kvinnan som hörde av sig till polisen på tisdagskvällen när kvinnan upptäckt att hennes plånbok, som legat i en väska i baksätet, var borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer