Foto: SVT/arkiv

Polisen drar tillbaka varning

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s rapportering om att polisen uppmanar allmänhet att hålla sig hemma under demonstrationerna den första maj, gör polisen i Jönköping nu en kovändning.

– Självklart ska du vara ute på Jönköpings gator under 1 maj, säger nu Mats Rosenqvist, chef på brottsförebyggande sektionen vid polisen i Jönköping.

I slutet av förra veckan uppmanade polisen allmänhet att hålla sig borta från de områden där vissa av manifestationerna ska genomföras. I samband med demonstrationerna förra året, då Svenskarnas parti demonstrerade i stadens västra delar, blev det stökigt och flera motdemonstranter greps.

1 maj Jönköping

Vissa ordningsstörningar

I ett pressmeddelande hävdar nu polisen att manifestationerna ska kunna genomföras utan allvarliga ordningsstörningar.

– Vårt budskap är att allmänheten ska vara medvetna om att det på vissa platser i stan kan uppstå vissa ordningsstörningar, skriver man i ett pressmeddelande.

Man står dock fast vid att allmänheten kommer ha begränsat tillträde till vissa platser i centrala Jönköping under några timmar.

Under helgen har politiker, ledarskribenter och allmänhet upprörts över polisens uppmaning. Artikeln har delats och kommenterats flitigt på sociala medier.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

1 maj Jönköping

Mer i ämnet