Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bo Lundqvist (till höger i bild) är chef för Kalla fall. Ett utav fallen som kommer att publiceras på polisens hemsida är det om Annelie Ojonen (till vänster i bild) som försvann på Öland 1997. Foto: SVT

Nya tips kring Annelie Ojonens försvinnande – polisen söker med spårhundar

Publicerad

I december lade polisen ut information på sin hemsida om 15 ”kalla fall” i hopp om nya tips. Nu har ny information i fallet med Annelie Ojonen – som försvann från sitt hem i Färjestaden 1997 – lett till att man kommer att undersöka platser med spårhund.

Bland de 15 olösta fall som polisen uppmärksammade fanns även mordet på Erik-Axel Eriksson, som sköts ihjäl i Växjö 1992.

– Vi har fått information i båda ärenden, säger Bo Lundqvist, chef på polisens Kalla Fall-grupp i Region Syd.

När det gäller fallet med Annelie Ojonen så har flera personer hört av sig. Den nya informationen bedöms vara så pass intressant att man kommer att använda spårhund för att undersöka olika platser.

– Vi kommer att göra det så fort vi har möjlighet, men jag kan inte säga när. Vi är inte fler än de vi är.

Överväger åtgärd

När det gäller fallet med Erik-Axel Eriksson så handlar det om ett tips som har kommit in sedan man gick ut med informationen, som man nu utvärderar för att bestämma om någon åtgärd ska vidtas.

– Vi håller på att titta på det och jag vill inte kommentera närmare vad det är för uppgift, säger Marcus Gustavsson, gruppchef för grova brott på polisen i Växjö.

Ett kallt fall är ett ouppklarat fall av dödligt våld, det vill säga ett mord eller dråp. Fallet är ouppklarat eftersom polisen inte har kunnat komma vidare i utredningen trots att de gjort allt som de har bedömt skulle kunna lösa fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet