Polisen undersöker nu samband mellan branden i magasinet och den i industrilokalen. Foto: Leif Pettersson

Polisen undersöker samband mellan bränderna i Ankarsrum

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte kunnat hitta något tekniskt samband mellan den brand som utbröt under natten till onsdag i Ankarsrum och tidigare bränder i området.

– Vi har inte kunnat hitta något samband än så länge men vi tittar givetvis på händelserna utifrån att det kan vara samma gärningsman, säger Niclas Juneskog, polisinspektör vid polisen i Västervik.

Tidigt under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i magasinet intill stationshuset i Ankarsrum. Branden kunde snabbt släckas, men den misstänks vara anlagd.

Misstänkt pyroman i Ankarsum

– En anmälan om mordbrand är upprättad och en teknisk undersökning är beställd och kommer genomföras så snart brandresterna svalnat tillräckligt. Ingen person är gripen ännu.

Nattens brand är en av flera i trakterna av Ankarsrum på kort tid. I september brann industrin Ankarsrums motors och flera skogsbränder under sommaren misstänks vara anlagda. I måndags friades även en man som stått åtalad misstänkt för att ha bränt ner ett förråd i Ankarsrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt pyroman i Ankarsum

Mer i ämnet