Alexander Bertilsson och Emil Lindquist i Nybro IF FFA. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Tuff premiär för nystartade Nybro IF FFA

Publicerad

Många fotbollsintresserade åskådare tog sig under lördagen till Victoriavallen i Nybro, där Fotbollens dag 2018 firades med flera matcher och aktiviteter. För det nya laget Nybro IF FFA innabar dagen en tuff premiärmatch.

Evenemanget, som arrangeras av Nybro FF, inleddes med derbyt mellan det nystartade Nybro IF FFA (Fotboll För Alla) och Kalmar FF, som båda består av personer med funktionsnedsättning som tränar under sin dagliga verksamhet.

Sedan laget bildades i januari har Nybro IF FFA tränat varje tisdag, och premiären blev en tuff start på säsongen. Matchen slutade 0-21 till Kalmar FF – som tränat i sex år.

Nybro

– Vi hade inte en chans, Kalmar hade mer tempo. Det var riktigt tråkigt och surt. Framöver ska vi försöka sätta lite press, det är viktigt, säger Alexander Bertilsson från Nybro som agerade back på plan.

”Ska kämpa på och träna mer”

– Jag var så nära mål. Vi får hoppas att det blir bättre de andra matcherna. Vi får kämpa på och träna mer, och träna hårt, säger lagkapten Emil Lindquist.

Vad är det som är så roligt med just fotboll?

– Fotboll är en bra sport och man får lära sig mycket, och behöver vara snäll och trevlig mot andra lag, Alexander Bertilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet