Putte Svensson – mannen som inte ger upp

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan kom beskedet att Hultsfredsfestivalen flyttas till Sigtuna utanför Stockholm. Reaktionerna blev starka och nu har Putte Svensson Sahlin, som en gång var med och startade festivalen, bokat upp parken för att det trots allt ska kunna bli en festival i sommar.

– Jag har känt att det har funnits ett behov att göra något här i Hultsfred under en längre tid och då passade jag på att boka upp parken, för rätt var det är så kommer det några som har en idé och då vore det ju synd om det inte fanns möjlighet att vara där.

Började i liten skala

Hultsfredsfestivalen har arrangerats så gott som varje år sedan 1986 i folkets park vid sjön Hulingen i Hultsfred. Det som började som en liten festival hade i mitten av 2000-talet över 30 000 besökare. 2010 ställdes festivalen in på grund av för få sålda biljetter. Året därefter återuppstod festivalen, efter att arrangören FKP Scorpio köpt varumärket.

Men för drygt två veckor sedan tog arrangörerna beslutet att flytta festivalen till Sigtuna utanför Stockholm med förhoppningen att kunna attrahera fler festivalbesökare.

”Alltid plats för Hultsfred”

I framtiden tror Putte Svensson Sahlin att Hultsfred kommer ha ett fortsatt rikt musikliv med flera festivaler. Trots många andra festivaler runt om i landet räds han inte konkurrensen om festivalbesökarna. 

– Jag tror inte Hultsfred ska konkurrera. Hultsfred är Hultsfred och det kommer det alltid finnas plats för.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.