Över 90 personer utsattes för livsfara eftersom det fanns stor risk att den anlagda branden i Färjestaden skulle spridas till lägenheterna intill brandplatsen. Foto: SVT

Garage och bilar brann på Öland – nu är rättegången igång

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen inleddes rättegången om grov mordbrand mot den 19-åring som är misstänkt för att ha orsakat den stora branden i Färjestaden tidigare i somras,

Två gararelängor och 15 bilar brann upp i en anlagd brand i Färjestaden tidigare i somras. Enligt åtalet som väcktes i slutet av september kommer åklagaren att yrka på minst sex års fängelse för den 19-åring som är misstänkt för brottet.

Värden för omkring 4,5 miljoner kronor förstördes i branden. Och de över 90 personerna som bodde i lägenheterna intill den anlagda branden var utsatta för livsfara eftersom räddningstjänsten bedömde att det var stor risk att branden skulle spridas.

SVT är på plats under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.