Ett par misstänks för häleri och narkotikabrott efter polisaspiranternas insats. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisaspiranternas insats ledde till stöldgömma

Uppdaterad
Publicerad
Under fyra dagar genomförde polisen en riktad insats mot narkotikabrottslighet i Kalmar och på Öland. Flera polisaspiranter deltog i insatsen som bland annat ledde polisen till en misstänkt stöldgömma.

Mellan torsdagen och söndagen förra veckan genomförde polisen i Kalmar län en kombinerad insats och utbildning mot narkotikabrottslighet i Kalmar och på Öland. Varje dag deltog även ett tiotal polisaspiranter under insatsen.

– Det är en del av deras utbildning och en bra möjlighet för aspiranterna att få testa det de har lärt sig i praktiken, säger Patrik Dahlberg och fortsätter:

– Huvudsyftet var att aspiranterna ska kunna se tecken på att en person är påverkad av droger på offentliga platser.

Hittade stöldgömma

Insatsen ledde till att ett 30-tal personer omhändertogs och visiterades.

– Insatsen får ses som lyckad. Men vi hade helst sett att det inte fanns några narkotikapåverkade ungdomar i samhället över huvud taget, säger Patrik Dahlberg.

Insatsen ledde dessutom till att polisen genomförde en husrannsakan mot ett par – en man och en kvinna i 40-årsåldern. I bostaden hittade polisen flera saker som de misstänker är stulna. Polisen hittade även dopingklassade preparat.

Paret greps och anhölls, men släpptes under söndagen. Misstankarna som omfattar häleri, narkotikabrott och dopingbrott kvarstår däremot.

– De är frigivna, men fortfarande misstänkta, säger Patrik Dahlberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer