Foto: SVT

Region Kronoberg höjer ob-ersättningen med 60 procent

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsen och personalutskottet i Region Kronoberg har under året beslutat att höja ob-ersättningen för arbete på obekväm arbetstid med 60 procent från och med 1 september.

– Detta  är ett led i att förbättra villkoren för våra medarbetare så att fler ska vilja jobba i Region Kronoberg, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S).

Beslutet togs redan i februari har kunnat genomföras efter den skattehöjning som genomfördes vid årsskiftet, tillsammans med extra pengar från staten.

Tidigare har det funnits olika ersättningsmodeller för olika yrkesgrupper. Sjuksköterskor har redan fått en ob-bonus motsvarande den nu aktuella höjningen, som betalats ut två gånger per år. För dem gäller att utbetalningarna kommer att ske månadsvis från 1 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.