En stor fest med omkring 300 deltagare arrangerades natten mot söndag i Blomstermåla. Foto: Google Earth

300 på rejvfest i Blomstermåla – upplöstes av polis

Uppdaterad
Publicerad

En stor fest med 300 personer arrangerades i Blomstermåla under natten till söndag. Polisen tog beslut om att upplösa festen strax före 02.00.

Polisen fick strax efter midnatt natten till söndag kännedom om en pågående fest i Folkparken i Blomstermåla. Ambulans hade larmats till platsen med anledning av en mycket påverkad festdeltagare. Boende i området hade även klagat på mycket hög musik.

På platsen befann sig runt 300 personer och det tillhandahölls även alkohol. Polisen tog beslut om att upplösa festen strax före klockan 02.00.

– Det är inte varje dag vi stänger en sådan fest. Det var en så kallad rejvfest. Det är inte vanligt att den typen av fester arrangeras mitt i en by som i det här fallet, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region Syd.

Polisen skriver på sin hemsida att alla deltagare lämnade platsen. Helt avslutad verkar festen dock inte ha blivit. På morgonen, strax före 08.30 så kom det in uppgifter om att festen fortfarande pågick och en polispatrull beordrades till platsen. Polisen kunde senare lämna platsen utan åtgärd.

Olagligt – oberoende av corona

Den här typen av fester är olagliga, oberoende av corona. Polisen betraktar festen som en offentlig tillställning utan tillstånd, vilket strider mot ordningslagen. Tillhandahållandet av alkohol strider i sin tur av alkohollagen. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen och olovlig försäljning av alkohol.

– Ingen är konstaterad misstänkt som arrangör, säger Kim hild.

Polisen hittade en påse med misstänkt narkotikaklassat preparat på platsen. Två personer misstänks dessutom för narkotikabrott genom eget bruk.

En stor fest med omkring 300 deltagare arrangerades natten mot söndag i Blomstermåla. Foto: Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.