Växjöortens fältrittklubb vill skapa förutsättningar för ett nytt hästsportcenter där företag och entreprenörskap kan samverka med ridskola och ridgymnasium. Genrebild. Foto: TT

Ridklubb får ja till kommunalt mångmiljonlån

Uppdaterad
Publicerad

Växjöortens fältrittklubb beviljas ett kommunalt lånelöfte på 55 miljoner kronor till en ny ridsportanläggning. Det är beskedet från kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Vi ser positivt på att bevilja lånelöftet. Det här är en stor satsning som jag är väldigt stolt över, men resan är bara påbörjad och många pusselbitar ska på plats innan allt är klart, säger Anna Tenje (M) som är ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott i Växjö där förslaget behandlades under tisdagsförmiddagen.

Vill bygga nytt hästsportscenter

Växjöortens fältrittklubb, som har omkring 400 medlemmar, har ansökt om det kommunala lånet för att finansiera ett nytt hästsportscenter i anslutning till den befintliga anläggningen i Bergunda.  Förutsättningen för lånet har varit att finansieringen av anläggningens driftskostnader är långsiktigt lösta.

Anna Tenje, M.

– Den här klubben har ett väldigt bra och genomarbetat underlag och nu ser vi möjligheten att börja leverera. Ridsporten har varit på tapeten en längre tid och aktiverar många unga, främst flickor, säger Anna Tenje.

Definitivt beslut tas i fullmäktige

Det slutgiltiga beslutet om lånelöftet fattas vid kommunfullmäktige i oktober, men ridklubben välkomnar dagens besked från arbetsutskottet.

– Det är jätteroligt att de kommit fram till att det är dags att satsa på ridsporten och att de är med oss. Att det dessutom är en gedigen satsning och inget halvdant känns väldigt positivt, säger Lars Nilsson i styrelsen för Växjöortens fältrittklubb.

Satsningar även på Växjö ridklubb

Växjö kommun ska under hösten ta fram ett förberedande avtal med Växjö ridklubb som också står inför utmaningar med sin ridanläggning.

– Det är olika verksamheter och förutsättningar men en tydlig signal om att det satsas på den lokala ridsporten, säger Anna Tenje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet