Socialnämndens ordförande i Kalmar, Roger Holmberg (S), och Emil Hellkvist Foto: Jan Magnusson Kalmar kommun/SVT

S i Kalmar har fortsatt förtroende för Roger Holmberg

Publicerad

Socialdemokraterna i Kalmar har fortsatt fullt förtroende för Roger Holmberg, kommunpolitikern som skrivit ett kritiserat inlägg på sociala medier om cp-skadade Emil Hellkvist. Det meddelar man efter att organisationen DHR skrivit ett öppet brev till partidistriktet.

– Den aktuella händelsen behandlas nu av berörda myndigheter. Där kommer det att visa sig vilka lärdomar som behöver dras. Vi avvaktar nu den processen. Roger Holmberg har fortsatt fullt förtroende, skriver man i ett pressmeddelande.

DHR, en organisation för personer med nedsatt rörelseförmåga, har tidigare polisanmält Roger Holmberg samt JO-anmält Kalmar kommun.

S-politikerns inlägg gjordes i en Facebook-grupp med 15 000 medlemmar där Emils fall diskuterades öppet. Kritiker hävdar att informationen som spreds om vilka ersättningar Emil fått och hur han skött kontakten med myndigheter innebar ett brott mot sekretesslagen.

Mångårig tvist

Emil Hellkvist menar att Arbetsförmedlingen i flera år har motarbetat hans försök att hitta ett vanligt jobb.

I somras blev han av med sin aktivitetsersättning från Försäkringskassan. Samtidigt menade socialtjänsten att han inte hade gjort nog för att hitta ett arbete och att man därför inte kunde bevilja honom ekonomiskt bistånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emil Hellkvist

Mer i ämnet