Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Per Bengtsson från PM & Vänner berättar att restaurangen ständigt måste utvecklas för att behålla sin Michelinstjärna. Foto: SVT

Så arbetar PM & Vänner för att behålla sin Michelinstjärna

Publicerad

PM & Vänner i Växjö har återigen tilldelats en Michelinstjärna. Mycket hårt arbete ligger bakom bedriften. Restaurangen måste nämligen ständigt utveckla sig för att behålla stjärnan, enligt krögaren Per Bengtsson.

Nordens kockelit samlades i Trondheim på måndagen för att höra vilka restauranger som tilldelats årets Michelinstjärnor. När kvällen var över hade PM & Vänner i Växjö återigen tilldelats den prestigefyllda stjärnan. Man tilldelades den första gången 2016 och har sedan dess arbetat hårt för att inte förlora den.

– Om vi i framtiden bara skulle vara så bra som vi är idag, skulle det uppfattas som vi blev sämre. Så vi måste hela tiden utvecklas för att behålla stjärnan, säger Per Bengtsson från PM & Vänner.

Klicka på spelaren för att veta hur PM & Vänner arbetar för att behålla sin Michelinstjärna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer