Alice Sunnelius Aldén, William Juhlin och Louise Aldrin berättar om nya lokala restriktioner och studentfester Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson & Farhad Khalili /SVT

Linnékåren om nya alkoholregeln: ”Nu är det skarpt läge”

Uppdaterad
Publicerad

Nya hårdare restriktioner av Regeringen har införts som bland annat innebär att det är förbjudet med allmänna sammankomster för mer än 8 personer. Linnékåren i Kalmar uppmanar nu alla studentföreningar att följa de nya restriktionerna.

– Vi har stängt våra lokaler för uthyrning, vi har även sagt till våra studentföreningar att det inte är okej att arangera evenemang så som det ser ut just nu. Jag hoppas verkligen att alla följer råden och rekomendationerna. För nu är det skarpt läge, säger Frida Ingemansson studiesocialt ansvarig på Linnékåren.

”Svårt att kontrollera hemmafestande”

En av studentpubarna på Linnéuniversitetet i Växjö beslutade tidigare i veckan att stänga ner sin verksamhet under den resterande delen av terminen. Något som skulle kunna leda till att festandet i större grupper hålls hemma.

– Det är jätte svårt att kontrollera just hemmafesterna. Det vi kan göra är att gå ut med information till alla studenter för att ta del av rekommendationer och följa dem direkt, säger Frida Ingemansson.

– Det är klart det finns en lockelse att vara ute och festa om kvällarna, men man får tänka efter lite, säger William Juhlin, som är student i Kalmar.

I klippet ovan kan du höra hur studenterna på Linnéuniversitetet resonerar om festandet framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.