Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagen presenterades ritningar på hur en ny arena i Oskarshamn kan se ut. Foto: Atrio Arkitekter

Så kan en ny arena i Oskarshamn se ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu har de första skisserna på hur en ny arena i Oskarshamn kan komma att se ut presenterats. Detta under en presskonferens på tisdagen.

– Det har varit ett stort arbete att sätta kraven, behoven och önskemålen, säger Dan Isehav som är projektledare för arenaprojektet.

Ännu finns inget beslut om att arenan faktiskt ska byggas eller hur mycket det i så fall får kosta. Att skissen på en ny arena ändå visas upp är ett steg i det inriktningsbeslut om att gå vidare med planerna på en nybyggd arena som kommunen beslutade om förra året.

– Nu är vi ett skede där vi ska omsätta den här ritningen till kostnader och kalkyler för ett bra beslutsunderlag, säger Henrik Andersson kommundirektör.

Beslut om arenabygge 2024

Placeringen är tänkt vid tennisklubben och det är först nu när skissen är klar som arbetet kan gå vidare till nästa fas gällande investeringar och bygglov.

– Vi tror att i slutet av mars tror vi att vi har ett fullgott beslutsunderlag som ska gå ut till politiken och att medborgarna också får titta på detta. Och sedan att vi får lite tid på oss att låta det här mogna fram för ett beslut någon månad senare, säger Henrik Andersson.

I klippet hör du om varför det är viktigt att visa upp skissen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.