Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamn står vid platsen där det kan komma att byggas en ny hockeyarena. Foto: SVT

Ett steg närmare ny hockeyarena i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns kommun är nu ett steg närmare en ny hockeyarena. Länsstyrelsen har gett grönt ljus för placeringen där tennisklubben finns idag. Men fortfarande är det inte beslutat när, eller ens om en ny arena ska byggas.

Kommunen har länge stött och blött frågan om en ny arena. För ett år sedan fattade kommunstyrelsen ett inriktningsbeslut om att gå vidare med planerna på att bygga en ny arena istället för att renovera den gamla. Arenan ska ha en publikkapacitet på 4500 personer och fungera både för hockey och större evenemang.

Men trots det positiva beskedet från länsstyrelsen så är det inte säkert att arenan blir av.

– Om det blir en ny arena så är det här platsen som vi ser som bäst lämpad. Men beslutet om en ny arena är politiskt och det är ett stort beslut så det får vi avvakta med, säger Henrik Andersson kommundirektör i Oskarshamn.

Stor investering

Om den planerade arenan blir verklighet innebär det att tennisklubbens lokaler rivs och flyttas till en annan del av Oskarshamn där det även idag finns tennisplaner.

Den exakta kostnaden för bygget av arenan är inte klar, men det handlar om flera hundra miljoner kronor. Pengar som kommunen ska stå för själva.

– Kommunen har tagit beslut att vi bygga arenan själva. Men vi behöver parterna som finns för att finansiera driften av arenan och där är hyran till föreningar och vilka sponsorsintäkter de kan få viktiga, säger Henrik Andersson.

Under 2024 kan beslut om investeringar och bygglov tas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet