Ljungby konstförening om sabotaget: ”Vi är bedrövade”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan saboterades sex av över 40 konstverk gjorda av konstnären Lasse Carlsson. Utställningen hade pågått under hela sommaren och det var bara två veckor kvar av den.

– Ett sorgligt avslut, säger Björn Gullander, ordförande Ljungby Konstförening.

Under en obevakat ögonblick har någon tagit sig in i konsthallen och förstört sex konstverk hängandes i lokalen. Arrangör för utställningen är Ljungby Konstförening.

– Det är en sorglig händelse för Ljungby konsthall och vi är alla bedrövade över det som har hänt. Åverkan och vandalisering av konst är ju ett angrepp på konstnärens uttryck.

Inte riktat mot konstföreningen

Konstföreningen har väldigt svårt att begripa varför detta har hänt och tror inte att skadegörelsen är riktad mot dem.

– Vi spekulerar i varför ger man sig på och förstör bara ögonen på de här poträttfigurerna. Det känns inte riktigt friskt.

Fortsatt utställning

Denna utställning kommer pågå i två veckor till och sedan väntar fler utställningar. Nu överväger man att sätta upp övervakningskameror i fortsättningen.

– Vårt ansvar är att arrangera sex till åtta utställningar om året i Ljungby konsthall och det kommer vi att fortsätta med. Det här får inte nedslå oss. Vi har vår publik och vi behövs i vår lilla stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.