”Såg hur flickorna blev öppet tillplattade”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler hör av sig till SVT med reaktioner efter inslaget om Ölands djurpark. Både med vittnesmål och egna upplevelser.

I inslaget som visades i SVT på måndagen beskrev tio sommarjobbare hur de anställda på Ölands djurpark övervakades, fick kollektiva utskällningar och skickades hem från jobbet om det var dåligt väder.

Efter att inslaget visades har det kommit en strid ström av reaktioner till SVT Smålandsnytts redaktion.

Här är några exempel som kommit in:

Hej

Har lyssnat på turerna kring Ölands Djurpark och kan verkligen instämma i hur ungdomarna behandlas. Besökte parken lördagen 25/8 med mina barnbarn då Unionen ordnat för sina medlemmar. Skulle köpa korv & hamburgare till oss i ett av ”gatuköken” och möttes av en syn som höll på att göra mig ”skogstokig”. 4-5 unga flickor blev fullständigt ”tillplattade” av en sk. Arbetsledare. Bland det värsta jag sett. Helt öppet inför mig och någon ytterligare kund. Flickorna var gråtfärdiga och stod och tryckte i ett hörn medan Deras sk. Chef gick an och talade högt och tydligt om hur värdelösa dom var.

------------------------

Tog del av det som skrivits i Kvällsposten, samt inslaget från SVT Smålandsnytt i kväll. Kan väl säga att det inte är något nytt och har väntat på att det ska komma ut till Svenska folket hur deras verksamhet bedrivs. Jobbade själv där en säsong för några år sedan. När den lokala fackföreningen skulle göra sina annonserade besök så fick inte gäst-arbetarna under några omständigheter uttala sig utan dom skulle hållas ifrån fackets representanter.

-------------------------

Hej

Bra att ni avslöjar Ölands djurpark. Min dotter och hennes kompis jobbade där förra sommaren. Det var fruktansvärt. Allt du fått fram stämmer med deras berättelser. Inga arbetsscheman, kontrakt utan lönespecifikation. De fick gå på tivoliavtalet fast de skötte hela restaurangen själva, övervakade av kameror.

---------------------------

Hej hej!

Jag såg inslaget igår om Ölands Djurpark på Smålandsnytt, och reagerade starkt på Lasse Davousts uttalande om att personalen inte alls blir hemskickad när det regnar. Så är det visst, även om dom har ett schema att gå efter så blir dom hemskickade! Det behöver inte ens regna det kan vara dåligt väder med lite besökare som följd då blir dom hemskickade.

-----------------------

Ölands djurpark säger själva att de inte känner igen bilden som sommarjobbarna målar upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar Ölands djurpark

Mer i ämnet