Särskolan på Fågelbärets skola i Västervik stänger då nästan hela personalstyrkan saknas. Foto: SVT

Särskolan stängs i Västervik – 16 av 20 anställda saknas

Uppdaterad
Publicerad

Just nu brottas skolorna i Småland med extrema bortfall av personal och elever. Idag meddelade Fågelbärets grundsärskola i Västervik att man stänger sin verksamhet resten av veckan de endast fyra av de 20 i personalen finns tillgängliga.

– Vi har ett mycket svårt bemanningsläge på ett flertal enheter utöver Fågelbärets grundsärskola. Vi gör allt vi kan för att hålla öppet, men i sämsta fall kan vi se fler situationer som denna den närmaste tiden, säger Västerviks kommuns barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson.

Att stänga är ett alternativ som kommunen försökt undvika. Men nu när så många ur personalen saknas finns det ingen mening att hålla öppet enligt Magnus Bengtsson.

Öppnar nästa vecka

Kommunens grundskolechef Ewa Myhrén säger att man planerar för att kunna öppna upp igen på måndag.

– Jag skulle vilja offentligt tacka alla våra medarbetare i alla våra skolor som gör ett otroligt bra och viktigt jobb just nu, säger hon i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet