Foto: Skärmdump via interasistmen.se

SD-politiker utreds efter utspel om muslimer

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas tredjenamn i Mönsterås, Daniel Axelsson, skrev på Facebook att han ser muslimer som skadedjur och att det borde införas jaktsäsong på dem.

Inlägget skrevs för två år sedan. Roger Sunesson, som är förstanamn på samma lista, säger till tidningen Barometern att han har fortsatt förtroende för Axelsson trots inlägget.

– Jag har fullt förtroende för Daniel och tror inte att han skulle skriva så här i dag. Inlägget ligger långt tillbaka i tiden, säger han till Barometern.

SD-avhopp i Småland

Ska nu utredas

Det är webbsidan ”Inte rasist, men…” som uppmärksammat Daniel Axelssons inlägg. Och enligt Sverigedemokraternas ordförande i Kalmar län, Mattias Bäckström Johansson, är det inte ok att skriva så här.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt och fallet ska nu utredas grundligt. Givetvis är det här ett uttalande som varken jag eller partiet står för, säger han till Barometern.

Till ”Inte rasist, men...” säger Daniel Axelsson att han inte minns att han skrivit den aktuella statusuppdateringen.

Smålandsnytt har sökt Roger Sunesson, Mattias Bäckström Johansson och Sverigedemokraterna centralt för en kommentar. Ingen av dem har valt att höra av sig tillbaka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-avhopp i Småland

Mer i ämnet