Foto: Polisens förundersökning

Se polisens bevis mot de misstänkta knarklangarna

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen ska rättegången mot åtta män i Kalmar tingsrätt avslutas. Narkotikahärvan är den största som avslöjats på många år av polisen i Kalmar.

Det var i mitten av april som polisen slog till mot ligan. Tre av männen står åtalade för grovt narkotikabrott medan resterande fem män misstänks för narkotikabrott av normalgraden samt medhjälp till grovt narkotikabrott.

Bland de åtalade finns en före detta fotbollsspelare som av åklagaren anses ha varit drivande i verksamheten. Mannen är i 25-årsåldern och har spelat för flera lag i länet, strax under elitnivå.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Härvan sträcker sig ner till Blekinge där en 22-åring misstänks ha hanterat närmare ett kilo kokain i en lägenhet i Karlskrona.

Sedelbuntar

På vissa av polisens övervakningsbilder syns männen med tjocka sedelbuntar bestående av 500-kronorssedlar.

På torsdagseftermiddagen höll åklagaren Gunilla Öhlin sin slutplädering i rättegången. Hon yrkade på fleråriga fängelsestraff för de inblandade. 

Enligt tingsrättens schema för rättegången ska förhandlingarna avslutas under fredagen och då är det dags för försvarsadvokaternas slutpläderingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Mer i ämnet