Växjös Brendan Shinnimin riskerar en ny avstängning. Här jublar han efter mål i en tidigare match tillsammans med Linus Fröberg och Dominik Bokk. Foto: Bildbyrån

Shinnimin kan bli avstängd igen

Uppdaterad
Publicerad

Växjös Brendan Shinnimin riskerar nu att stängas av – igen. Shinnimin stängdes nyligen av två matcher efter att ha visat långfingret mot motståndarklacken och nu kan det vara dags igen, efter en crosschecking i senaste matchen mot Luleå

Växjös Brendan Shinnimin crosscheckade Luleås Johan Forsberg i nacken i den fjärde SM-kvartsfinalen i ishockey, men klarade sig undan straff på isen.

Däremot kan kanadensaren komma att straffas efteråt. SHL:s situationsrum har anmält Shinnimin till disciplinnämnden för crosschecking alternativt huvudtackling.

Växjö

Det var i andra perioden som Forsberg tappade balansen vid sarghörnet och blev knästående med pucken under sig. Då kom Shinnimin och crosscheckade Forsberg i nacken. Forsberg tvingades utgå.

Besked om bestraffning väntas senare under fredagen.

Växjö vann matchen med 3–2, men Luleå leder kvartsfinalserien med 3–1 i matcher i bäst av sju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet