Bilden föreställer inte den polisbil som utsattes för skadegörelse i Tingsryd. Foto: TT

Skar sönder däck på polisbil

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil fick ett av däcken sönderskurna under fredagskvällen. Bilen stod parkerad på innergården till polishuset i Tingsryd.

Det var vid 21.30-tiden som polisen upptäckte att en av deras bilar, som stod parkerad på baksidan av polishusgården i Tingsryd, fått ett av däcken sönderskurna.

Bilen tillhörde en patrull som vid tillfället hade ett uppehåll på polisstationen. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

– Det här har ju varit ett storstadsproblem tidigare, och det är sällan vi haft det, säger Alexander Gustafsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Enligt Gustafsson är innergården omgärdad av byggnader, men det saknas en låst grind vid ingången. Allmänheten kan få tillgång om man går via en passage, vilket dock inte hänt många gånger tidigare.

Det är oklart om innergården är kameraövervakad.

Kommer ni vidta några åtgärder efter det här?

– Det är svårt att säga nu, möjligtvis att polisen i Tingsryd ser över sina rutiner för hur man övervakar platsen.

Ingen är för närvarande misstänkt för skadegörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.