Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För två veckor sedan brann ner delar av Prästängsskolan i Alvesta kommun, bland annat totalförstördes två klassrum för 150 elever. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Efter branden på Prästängsskolan i Alvesta – elever flyttas till vuxenutbildningens lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden på Prästängsskolan i Alvesta har kommunen haft det tufft att hitta skolsalar för de 150 elever vars klassrum förstördes. Med bara några veckor kvar till skolstarten kom beskedet vart eleverna ska ta vägen – till Allbo lärcenter.

Under tisdagen meddelade skolan planen för flyttrockaden. Lågstadieeleverna, vars klassrum förstördes i branden, ska flytta till mellanstadiets nuvarande lokaler på Prästängsskolan. Mellanstadieeleverna ska flytta till Allbo lärcenter på Hjärtenholmsvägen.

– Vi har tittat på många olika alternativ och landade i att Allbo lärcenters lokaler är de som passar grundskolan bäst. Sedan har vi vägt för- och nackdelar för vilken verksamhet som ska vara där och kom fram till att det är mellanstadiet som är mest lämpligt att flytta, säger utbildningschefen Marit Persson i pressmeddelandet.

Vuxenutbildningen får i sin tur flytta till arbetsmarknadsenhetens lokaler och till Panncentralen. 

Minderåriga misstänks

Det var den 11 juli som larmet kom om en brand på Prästängsskolan i Alvesta. Branden var omfattande och en byggnad revs för att förhindra spridning av branden.

Delar av lågstadiet totalförstördes, där bland annat 150 elever hade sina klassrum.

– Engagemanget har varit stort. Många har gått in och jobbat på sina semestrar och lokalsamhället har ställt upp och erbjudit hjälp, så det känns fantastiskt mitt i allt det här, säger kommunchefen Camilla Holmqvist i ett pressmeddelande.

Två minderåriga barn misstänks i nuläget för att ha anlagt branden och utredningen pågår fortfarande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.