Foto: Skolverket/TT

Skolverket utreder stöd för särbegåvade: ”Finns ett tydligt behov”

Publicerad

Till våren redovisar Skolverkets utredning om förslag på hur bland annat särbegåvade elever kan få bättre stöd.

– Vi har träffat olika grupper för att diskutera uppdraget: elever, lärare, rektorer, huvudmän, forskare, intresseorganisationer, myndigheter. Nu sammanställer vi synpunkterna från de olika samråden och tar fram vilka förslag vi ska gå fram med och hur de ska se ut, säger Torun Rudin, enhetschef för enheten för gymnasieskola på Skolverket.

I utredningen ska Skolverket bland annat titta på möjligheter till förhöjd studietakt och möjligheter att läsa och få betyg i kurser på en högre nivå i utbildningssystemet. 

–  Vi har tyvärr inte möjlighet att säga vilka förslag vi kommer att föreslå men slutsatsen vi kan dra i nuläget är att det finns ett tydligt behov när det gäller arbetet med elever som behöver extra utmaningar. Det kan till exempel handla om behov vad gäller hur man organiserar en undervisning som möter alla elever, säger hon.

Den 31 mars redovisar Skolverket sin fullständiga utredning till regeringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer