Foto: Dennis Lööv

Sveriges snyggaste fjäderfä korades i Huseby

Uppdaterad
Publicerad

312 höns, ankor och gäss gjorde i helgen upp om titeln Sveriges snyggaste fjäderfä. Och platsen för den tävlingen var Huseby.

Det kacklar och det låter när det är fjäderfäutställning i Huseby. Under helgen har uppfödare från hela landet samlats i Huseby för att titta på och prata om sina fåglar. Och här har det funnits silkeshönor, kejsarankor, kajugaankor och alla möjliga sorters höns.

Dennis Lööv är en av dem som varit med och arrangerat utställningen. Han säger att han vill propagera för att fler ska skaffa sig höns eller annan fjäderfä.

– Genom att man får ägg från sina djur får man ju något tillbaka från naturen. Vi kommer närmare naturen helt enkelt, säger Dennis Lööv.

På plats i Huseby för att bedöma utseendet på de olika utställda fåglarna fanns två svenska och fyra danska domare. De bedömde fjäderfäna efter en skala från ett till hundra, där 97 var högsta tänkbara poäng.

– Det eftersom inget djur kan vara helt perfekt, säger Dennis Lööv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.