Genrebilder. Hunden på bilden har inget samband med händelsen i texten. Foto: TT

Skulle omhänderta hund – attackerades av tre personer

Uppdaterad
Publicerad

När polisen och Länsstyrelsen i Kronoberg skulle omhänderta en hund attackerades de av tre personer. Personalen fick ta emot hot och slag.

Under onsdagen begav sig polis tillsammans med personal från länsstyrelsen till en adress i Lessebo för att hämta en hund som skulle omhändertas. De anfölls då av tre personer.

– En ur personalen får ett slag på armen, sedan tar en av de misstänkta gärningsmännen tag i hundens koppel och försöker slita den tillbaka. De tre misstänkta har också uttalat hot och ställt sig i vägen och blockerat en dörröppning, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.

De tre misstänkta, födda 1940, 1959 och 1972, misstänks nu för våld, förgripelse och hot mot tjänsteman. Personalen ska till slut ha fått med sig hunden från platsen och polisen har inlett en förundersökning angående händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.