Nu kan förskolepersonalen i Tingsryd ta på sig skyddsutrustning när barn blir förkylda. Foto: TT

Skyddsvisir på förskolan i Tingsryd – ska stoppa smitta

Publicerad

Förskolepersonal i Tingsryd ska nu erbjudas visir i kontakt med barn som insjuknar, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

För att minska risken för att personal smittas med covid-19 har Tingsryds kommun börjat erbjuda personalen skyddsvisir för att använda när barn visar förkylningssymptom i verksamheten.

 – Vi vet att barn ofta är förkylda och så har det alltid varit. Men eftersom symptomen är de samma som för förkylning och covid-19 är det bra att möjligheten finns att skydda sig extra, säger Anette Weidenmark, ordförande i bildningsnämnden.

Visiren finns redan tillgängliga i kommunen och kommer under veckan att skickas ut till samtliga förskolor i kommunen. Det är den medicinskt ansvariga sjuksköterskan i kommunen som gjort bedömningen att just skyddsvisir ger bäst effekt.

Personalen ska känna sig trygg

Det har inte varit några utbrott av covid-19 inom förskolorna som har föranlett beslutet, utan det handlar framför allt om oron kopplad till ökad samhällssmitta, uppger Elsa Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska till SVT Nyheter Småland.

– Visiren ersätter inte övriga rutiner på förskolorna som vi har på grund av pandemin. Vi fortsätter med de basala hygienrutinerna, hålla avstånd och och andra rutiner som vi har i kommunen, säger Elsa Bengtsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.