Smålandsstenar – Ilska och optimism vid kvällsmöte

Uppdaterad
Publicerad

Efter drygt en veckas blockad mot företaget Ji-Ma i Smålandstenar hölls det på måndagkvällen ett öppet möte i Smålandsstenar med anledning av striden kring kollektivavtalen på JI-Ma. Ji-Mas ledning, som tillhör Plymothbröderna, vill som bekant inte skriva under kollektivavtal, deras religion förbjuder det. Skogs- och träfackets avtalssektreterare Per-Olof Sjöö var på plats i Smålandstenar, och var, trots konflikten, lite optimistisk.

– Tydligen har det tagits lite kontakt från medlarnas sida i dag, säger Per-Olof Sjöö

till Smålandsnytt. Och om jag är rätt underrättad blir det en träff på tisdag nästa vecka, där vi och företrädare för bolaget skall träffas.

Men det förekom en del upprörda röster på mötet i Smålandsstenar på måndagkvällen:

– Varför sätter ni in stöten just nu, frågade en person. Företaget har funnits här i 20 år. Varför gjorde ni inte det här när de startade?

Ji-Mas Advokat Björn Bergman är trots allt optimistisk och tror på en lösning.

– Jag hoppas ju att om bara viljan finns, så kommer man att kunna hitta en lösning. Men hur den skall se ut det vågar jag inte hoppas på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.