Foto: Lars Johansson.

Smålänning i Thailand: ”Träd som bryts och buskar som rivs upp”

Uppdaterad
Publicerad

Många svenskar befinner sig i Thailand just nu då en ovanligt kraftig storm drabbar södra delen av landet. Lars Johansson från Jönköping befinner sig i en av provinserna som pekas ut som de mest utsatta.

– Just nu tittar jag ut och ser kraftigt skyfall, träd som bryts på hälften, buskar som rivs upp och strömmen har gått naturligtvis, säger Lars Johansson.

Vid 17-tiden lokal tid växte stormen i styrka och Lars Johanssons plan är att vänta ut stormen. Enligt information han har skaffat på internet ska stormen börja avta under kvällen.

Han befinner sig i ett hus byggt av sten i staden Nakhon Si Thammarat, på östra Malackahalvön, och han hoppas huset ska kunna stå emot de kraftiga vindarna.

– Det har ramlat något träd över huset precis och det är väldig, väldig stormstyrka här utanför. Vi känner oss dock rätt säkra här i huset, säger han.

Foto: Lars Johansson.

Lars Johansson bor ungefär tio kilometer från stranden men befinner sig i stormens öga. Nakhon Si Thammarat är en av provinserna som pekas ut som de mest utsatta.

– Jag har aldrig varit med om något liknande men vi är inte rädda. Jag är mest orolig för att missa flyget till Vietnam imorgon, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.