Fall av covid-19 på äldreboende och i hemtjänsten i Ljungby kommun. Foto: SVT

Smitta har upptäckts på äldreboende i Ljungby kommun

Uppdaterad
Publicerad

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar hela tiden i Kronobergs län. I Ljungby kommun finns nu ett antal personer som är smittade, både på särskilt boende och inom hemtjänsten.

Medarbetarna som jobbar med personerna som har fått det nya coronaviruset eller som har symptom på sjukdom följer följer speciella rutiner.

– Det är rutiner som vi arbetar utifrån även vid andra smittor och rutiner som är speciellt framtagna för covid-19. Vi fokuserar på att minska risken för smittspridning och för att kunna utföra vårt jobb på bästa sätt, säger Greger Larsson, tillförordnad socialchef, i ett pressmeddelande.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Sedan den 1 april är det besöksförbud på kommunens särskilda boenden. Innan dess var rådet att vara restriktiv med besök.

– Jag vill passa på att rikta ett tack till anhöriga och vänner som avstår besök och som istället håller kontakt på andra sätt, säger Valentina Kulevska, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Ljungby kommun. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet