Att bygga om nuvarande Arena Oskarshamn har också utretts – men Socialdemokraterna har nu bestämt sig för att verka för en helt ny arena. Foto: Oskarshamns kommun

Socialdemokraterna röstade för en ny hockeyarena i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

På ett medlemsmöte under måndagen röstade Socialdemokraterna i Oskarshamn ja till att bygga en ny hockeyarena. Medlemmarna beslutade att anta partistyrelsens förslag – med ett tillägg.

Den 17 december presenterade Socialdemokraterns styrelse i Oskarshamn sitt förslag för att kunna bygga en ny hockeyarena, med plats för 4500 åskådare, i kommunen. I förslaget är arenan helt kommunägd, och kostnaden för att bygga skulle enligt beräkningar landa på 325 miljoner kronor.

Ökade kulturaktiviteter

Under måndagen var det dags för Socialdemokraternas medlemmar att rösta om förslaget på ett medlemsmöte, och de drygt 40 medlemmarna som medverkade röstade ja till förslaget, med ett tillägg: Socialdemokraterna ska verka för ökade kulturaktiviteter i arenan och i övriga offentliga lokaler.

– Nu har vi fått ett tydligt beslut från våra medlemmar som vi kan arbeta vidare med tillsammans med andra partier. Jag ser framför mig att vi ska hålla en hög takt under våren med dialog med IK Oskarshamn och landa in i en plats, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Inriktningsbeslut den 25 januari

Socialdemokraterna bildar majoritet tillsammans med Moderaterna i Oskarshamns kommun, och partierna är överens om att en ny arena behöver byggas.

Ett inriktningsbeslut, där också placering av en ny arena och kapacitet kommer att bestämmas, kommer att fattas av kommunstyrelsen i Oskarshamn den 25 januari.

ARKIV: S styrelse presenterar sitt förslag till ny hockeyarena

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Sejnehed, ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun och kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) presenterade partiets förslag till beslut inne i Be-Ge Hockeycenter i Oskarshamn. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.