Somalisk mat och amerikanska bilar på nationaldagen i Hultsfred

Publicerad

Somalisk mat och amerikanska veteranbilar var några av ingredienserna när den renoverade folkparken återinvigdes i Hultsfred. Här har artister som Refused, The Verve och Elastica uppträtt under åren då Hultsfredsfestivalen hade sina glansdagar.

Flera folkparker i landet har förfallit i glömska eller jämnats med marken. Men Lennart Beijer ville inte se något av detta hända med folkparken i Hultsfred.

Vänsterpartisten Lennart Beijer är eldsjälen bakom renoveringen av folkparken i Hultsfred.

– Jag och ett par vänner har pratat länge om att rusta upp byggnaderna, på min 70-årsdag bestämde jag mig för att vi skulle börja samla in pengar. Vi fick in 105.000 kronor som var ett bra startkapital, säger Lennart Beijer som tidigare varit riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

Det har tagit drygt två år där ett antal nyanlända svenskar har varit med och satt fart på renoveringsarbetet.

Hassan Farah är projektledare för folkparken och den renovering som pågått under två års tid. Foto: Rikard Berglin

– Det är tack vare den hjälpen som vi kunde bli klara så här snabbt, samtliga byggnader i området har nu fått en uppfräschning, säger Lennart Beijer.   

Nationaldagen till ära återinvigdes folkparken på nytt. Bland annat deltog flera bilentusiaster som visade upp sina veteranbilar. Dessutom fanns delar av ortens somaliska förening på plats för att bjuda på mat.

Loke Strömbom 5 år var på plats vid folkparken i Hultsfred och firade nationaldagen. Foto: Rikard Berglin

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att vi har samlats här, men jag tror inte maten kommer att räcka för det har kommit så mycket folk hit i dag, säger Hassan Farah som är projektledare för folkets park.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer