Filmen skickades över Snapchat. Foto: SVT

Sommarvikarie filmade duschande kvinna på äldreboende i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig sommarvikarie döms till dagsböter efter att ha smygfilmat en dement kvinna på ett äldreboende i Oskarshamn. Han skickade filmen på snapchat till en ung kvinna. Hon reagerade på det olämpliga innehållet och anmälde honom för kränkande fotografering.

Händelsen inträffade i april i år när 18-åringen var på introduktion inför sommarjobbet på ett äldreboendet i Oskarshamn. En handledare skulle visa honom rutinerna för duschning hos en äldre kvinna. Under momentet fick 18-åringen en snapchat av en bekant som frågade vad han gjorde, och då svarade han med att skicka en film på den nakna kvinnan i duschen. Handledaren såg inte detta då händelsen filmades i smyg.

Kvinnan som tog emot filmen på snapchat bestämde sig för att ringa till äldreboendet och tala om vad 18-åringen gjort. Han blev då jättearg på den unga kvinnan och hotade henne.

Oskarshamn

Nu döms 18-åringen för kränkande fotografering. Han får dagsböter och ska betala skadestånd till målsägande. Han erkänner brottet och säger i förhör att han förstod snabbt att det han gjort var fel.

Ledningen på äldreboendet har, enligt domen, bestämt att medarbetarna inte längre får ha privata mobiler på sig under arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet