Vid tre tillfällen har nu hundar markerat för avliden person på samma ställe vid Replösabron vid ån Lagan i Ljungby. Bilden är från hundsöket som gjordes i februari i år. Foto: SVT/Arkiv

Specialhund markerade under ny sökinsats – på samma plats som tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Polisens specialtränade sökhund har återigen markerat efter avliden person i ån Lagan, i sökandet  efter den 17-åring som försvann i Ljungby i december, rapporterar P4 Kronoberg.

Markeringen ska ha skett på samma plats där flera andra hundar markerat under tidigare sökinsatser, i närheten av Replösabron.

– Hunden är utbildad för att markera doft av död människa och det var en väldigt tydlig markering, säger kommunpolis Hans Sjöberg till P4 Kronoberg.

Det var under onsdagen som polisen gjorde en ny sökinsats med hund efter att ha pausat sökinsatserna under drygt två månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet