Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Spel på träningsmatch i Växjö omsatte flera miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En träningsmatch mellan division fyra-laget Ingelstad och division fem-laget Sandsbro i Växjö förra veckan rönte oväntat stort publikintresse. Matchen är en av få som spelas i coronatider, och 31 spelbolag världen över erbjöd odds på matchen – som tros ha omsatt över 10 miljoner, rapporterar P4 Kronoberg.

– Det var två herrar som stod med två ipads var i ena hörnet. Det visade sig att de direktrapporterade: Bollinnehav och målchanser. Det var som vilken toppmach som helst i Europa. Det var högst märkligt, säger Darko Vujcic, tränare för Sandsbro AIK till P4 Kronoberg.

Enligt en expert som P4 Kronoberg pratat med tros matchen ha omsatt över 10 miljoner kronor. Ett flertal stora välkända spelbolag världen över erbjöd spel på matchen.

På polisen ser man en ökad risk för matchfixning när det saknas sport att spela på under coronautbrottet och små fotbollsföreningar hamnar i matchfixarnarligornas blickfång.

KLIPP: 12 bettingsidor erbjöd spel på träningsmatch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.