• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Khadija Sharhouli och Marine Tekle bor i Hultsfred och ser många fördelar i att möta nya svenska vänner och utbyta erfarenheter via språkcafe online. Foto: Niclas Wimmerberg

Språkcafé online i Hultsfred – vägen till nya vänner

Uppdaterad
Publicerad

SVT åkte till Hultsfred och träffade några av de nyanlända deltagarna som möter svenskfödda digitalt online för att lära sig mer om språket och kulturen.

Språkcafé online är ett samarbete med Region Kalmar, folkbiblioteken i Kalmar län och Kompis Sverige. Tanken är att nyanlända och svenskfödda ska kunna mötas online och dela erfarenheter med varandra.

Varje möte riktas in på ett specifikt tema. Det kan exempelvis handla om djur, känslor, mat eller jämnställdhet.

Hultsfred

– Det är jättebra med språkcafé, vi kommer nu även att träffas på riktigt, säger Intecar Ied som bor i Hultsfred.

Hör deltagarna berätta mer i klippet ovan:

Kompis Sverige

Kompis Sverige grundades 2013 av vännerna Pegah Afsharian och Natassia Fry. Det är en ideell förening som hjälper myndigheter och företag att skapa mötesplatser mellan nya och etablerade svenskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfred

Mer i ämnet