Foto: Jan-Erik Lundberg/SVT

Sprickor i murverket stänger Kavaljersporten

Uppdaterad
Publicerad

Det hårda vintervädret har orsakat sprickor i murverket till Kavaljersporten i centrala Kalmar. Passagen stängs därför av säkerhetsskäl.

Vare sig trafik eller gående får därför passera till dess att sprickorna är åtgärdade.

– Det har lossnat någon sten som släppt och ramlat ner och då upptäcktes sprickorna, säger Benny Wennberg chef serviceförvaltningen i Kalmar kommun.

Ska renoveras

Planen var att Kavaljersporten skulle renoveras till hösten men efter att sprickorna upptäckts kan den planen förändras.

– Det finns en åtgärdsplan men det är lite oklart vad som händer nu. Det är egentligen inte första gången som något sådant här inträffar. Vi har gjort liknande åtgärder på andra ställen.

När sprickorna ska vara åtgärdade är i nuläget inte bestämt men passagen är tillsvidare helt avstängd.

– Vi kommer att gå in och bila bort den gamla massan och stärka upp med nytt kalkbruk. Den har ju renoverats genom åren och den har ju ett par år på nacken så det gäller att hålla efter den, säger Benny Wennberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.