Flera bekräftat smittade av Covid-19 på Wasaskolan i Tingsryd. Foto: SVT

Gymnasium stänger – hockeyspelare smittade av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Wasaskolan, Vuxenutbildningen och AMB i Tingsryd har flera fall av bekräftat smittade av Covid-19. Fem elever som smittats går hockeygymnasiet, som har lektioner på Wasaskolan. Spelarna tillhör J18-laget och undervisningen sker nu därför på distans. ”Det faller sig bra med höstlov nästa vecka”, säger Patrik Grimmesjö bildningschef i kommunen.

Under torsdag och fredag kommer alla elever på Wasaskolan i Tingsryd att distansundervisas efter att fem elever och två i personalen bekräftats smittade av Covid-19.

– De fem bekräftade är spelare i J18 och förhoppningsvis har det inte spridit sig. De två ur personalen som bekräftats har tjänstgjort på AMB så nu blir det distansundervisning för att se om det finns i lärarkåren, säger Patrik Grimmesjö.

Musikskolan AMB, Academy of Music and Business har också bekräftade fall av Covid-19 på skolan och därför sker till viss del distansundervisning även där. Besluten har fattats i samråd med regionens smittskyddsläkare.

Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov i Tingsryds kommun. Ett lägligt avbrott enligt bildningschefen.

– Det faller sig bra med höstlov nästa vecka och så hoppas vi att det inte har spridit sig, säger Patrik Grimmesjö.

Tingsryds AIF uppger att de också samrått med smittskyddsläkaren i sitt beslut om att ställa in matcher för J18 och att elever i årskurs ett och två på hockeygymnasiet har distansundervisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet