Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branschorganisationen Visita ser att den svenska besöksnäringen återhämtar sig snabbare utanför än innanför storstäderna. I klippet berättar Annette Hjalmarsson, ägare till Tindered lantkök, om hennes företags starka återhämtning under 2022. Foto: SVT

Stark start på turistsäsongen – hon tror på nya rekord

Publicerad

Under pandemin har vägkrogar, värdshus och resmål varit tömda på folk eller till och med stängda. Men turistsäsongen 2022 har startat starkt för många småkommuner.

Branschorganisationen Visita ser att besöks- och turistnäringen utanför Sveriges storstäder återhämtar sig snabbare än i storstäderna.

Speciellt i område där det finns intressanta besöksmål som drar inrikesresenärer. Till exempel Norrköping med Kolmårdens djurpark eller Vimmerby med Astrid Lindgrens värld.

Västervik

Har slagit sin topp från 2019

SVT Nyheter har varit i kontakt med flera värdshus och vägkrogar i norra Kalmar län och sydöstra Östergötland som vittnar om en stark säsong. En av dessa är Tindered lantkök, längs E22:an norr om Västervik och på gränsen till Östergötland.

– 2019 hade vi en topp, men den har vi redan slagit i år, säger Annette Hjalmarsson, ägare Tindered lantkök.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet