Foto: SVT/Arkiv

Inga nya tips kring gruppvåldtäkten i Kolboda

Publicerad

Polisen behöver mer uppgifter om den misstänka gruppvåldtäkten i Kolboda. Men än så länge har inga vittnen trätt fram.

Inga misstänkta i nuläget. Knappt några vittnen.

Polisen har kört fast i utredningen om den misstänkta gruppvåldtäkten i Kolboda, söder om Kalmar, i somras.

Det var den 21 juli som en kvinna i 50-årsåldern ska ha blivit angripen och våldtagen av flera män när hon var ute i ett skogsområde och plockade svamp.

Vädjar om tips

I slutet på augusti gick polisen ut i medier om den ungefärliga platsen där våldtäkten ska ha skett, och uppmanade personer som sett eller hört något att höra av sig till polisen.

Genom att gå ut med platsen där gruppvåldtäkten ska ha skett hoppades polisen få in iakttagelser från personer som kan ha sett kvinnan.

Men hittills har utdelningen varit skral:

– Vi har någon sådan uppgift i utredningen men inget som har någon bäring. Så det är lite besvärligt, säger Ulf Martinsson, förundersökningsledare på Kalmarpolisen.

”Får försöka hitta nya infallsvinklar”

Polisen har skickat in prover för analys till Nationellt forensiskt centrum (NFC), men än så länge har man heller inte fått något provsvar från NFC.

– Tyvärr har vi inga trollspön att använda oss av. Rent generellt är vi naturligtvis betjänta av vittnen, av spår som man kan knyta personer och händelseförlopp till. Har vi inte mer, så har vi inte det. Då får man försöka hitta nya infallsvinklar.

Hur långt borta är det att lägga ner utredningen?

– I nuläget handlar det om att komma vidare i utredningen, inte att lägga ner den.

Utredningar lades ned

Ytterligare fyra gruppvåldtäkter anmäldes i Kalmar under sommaren.

Av dessa har två utredningar lagts ned, den anmälan som gjordes i Kalmar och den i Borgholm.

Utredningen om en misstänkt gruppvåldtäkt mot en 17-åring i Västervik är fortfarande aktiv.

– Jag kan bara säga att vi arbetar med ärendet. Jag ska inte säga att det ser ljust ut men finns fortfarande trådar och uppslag att dra i, säger Cecilia Brick, förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.