Föraren till sopbilen ska ha klarat sig oskadd, men vägen måste nu saneras. Foto: Leif Petersson

Krockad sopbil läckte 200 liter diesel – E22 fortsatt avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen är E 22:an förbi Gamleby fortfarande avstängd. Efter torsdagens olycka ska mitträcket lagas.

Olyckan inträffade vid 12-tiden på torsdagen, då en sopbil av oklar anledning körde in i vägräcket, söder om Gamleby. Sopbilsföraren klarade sig utan skador, enligt räddningstjänsten.

Däremot läckte 200 liter diesel ut på vägen och den omgivande naturen i samband med krocken.

– Det är inga extrema mängder, men 200 liter diesel kan ändå ställa till en hel del. Vi har en å som rinner intill där vi lagt ut länsar, och vi kommer att behöva schakta bort markmassor som förorenats, sa Rickard Brown, brandmästare på räddningstjänsten i Västervik tidigare under torsdagen.

Vägen har varit avstängd i norrgående riktning sedan lunchtid, och trafiken leds just nu om genom Gamleby.

Inledningsvis var prognosen att man skulle kunna öppna vägen för trafik igen vid 19. Under kvällen meddelar dock Trafikverket att saneringsarbetet kommer att dra ut på tiden. Arbetena på platsen väntas vara klara först under fredagen då mitträcket ska lagas.

På torsdagsförmiddagen inträffade en annan olycka på E22:an, även det i norrgående körfält. Vid 11-tiden kolliderade två personbilar mellan Mommehål och Almvik utanför Västervik. Ingen skadades allvarligt men det var begränsad framkomlighet i trafiken under bärgningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.