Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrik Gustavson på Södra wood i Mönsterås ser en stark försäljningsökning under våren när folk är hemma och renoverar under coronaåandemin. Men det finns en oro inför hösten. Foto: TT och SVT

Stor efterfrågan på virke när folk håller sig hemma

Publicerad

Att vi den här våren omfattats av reserestriktioner och folk har stannat hemma märks hos flera skogsbolag. Södra wood i Mönsterås har ökat försäljningen till byggvaruhusen kraftigt.

Vanligtvis är det en uppgång för träbranschen under våren när företag som till exempel Södra wood levererar trä till olika byggvarukedjor. Men den här våren, när vi omfattats av reserestriktioner på grund av coronapandemin, ser både Södra wood och Vida att försäljningen ökat ovanligt kraftigt. Många stannar hemma och renoverar när det inte går att resa.

Fick korttidspermittera

När coronapandemin kom till Sverige såg Södra wood en nedgång i försäljningen och korttidspermitterade 125 anställda i Mönsterås på halvtid. Men efter några veckor ökade efterfrågan och personalen fick börja jobba fullt igen. Flera tjänster har fått tillsättas i Mönsterås och extra personal har också fått anställas på kontoret i Långasjö.

I klippet kan du höra mer om situationen – försäljningschefen kallar den ”extraordinär”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer