En vattenskoterförare försvann på lördagseftermiddagen i Köpingsvik. Foto: Helmut Petersson

Vattenskoterförare försvunnen i Köpingsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen pågick en stor räddningsinsats efter en man i 40-årsåldern som fallit av en vattenskoter i Köpingsvik utanför Borgholm. Vid 19-tiden avslutades insatsen utan att mannen hittats.

Händelsen inträffade klockan 14.50 på lördagseftermiddagen. Två vittnen ska ha sett vattenskoterföraren trilla i vattnet och sedan sett hur vattenskotern låg kvar och körde runt. Räddningstjänsten, polis och Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral arbetade på platsen.

Sökandet pågick under flera timmar, både på land och med dykare i vattnet. Sjöräddningssällskapet hade flera båtar på plats och Sjöfartsverkets helikopter, som är baserad i Kristianstad, deltog i insatsen. Även privatpersoner deltog i sökandet med egna båtar.

Insatsen avslutad

Sökandet efter mannen avslutades vid klockan 19 på lördagskvällen, utan att den saknade hade hittats. Ärendet har överlämnats till polisen.

– Vi har upprättat en anmälan om försvunnen person och har varit i kontakt med mannens anhöriga, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Så sent som på söndagsmorgonen var mannen inte återfunnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.