• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Alva Bratt (Felicia) och Adrian Öjvindsson (Ludvig) spelar två av huvudrollerna i ungdomsserien Eagles. Foto: SVT

Stort genomslag för ungdomsserien Eagles

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsserien Eagles som utspelar sig i Oskarshamn och just nu visas på SVT Play har både fått stor spridning och ett varmt mottagande.

Tv-serien är både inspelad och utspelar sig i Oskarshamn. Ungdomsserien jämförs med norska succén Skam och de medverkande är unga skådespelartalanger som hittades under en castingturné. Serien riktar sig i första hand till ungdomar i den senare delen av tonåren, men har även setts av en äldre publik.

– Vi har träffat den målgrupp vi velat nå och dessutom nått ut ännu bredare. Vi kan se att det strömmar till ny publik varje dag som en effekt av att det pratas om serien och det stora engagemang som finns, säger Sanne Övermark, projektledare.

Många kan relateras

Hon berättar att det finns ett stort engagemang kring seriens karaktärer och att skådespelarna fått mycket bra respons.

– Skådespelarna har fått mycket kärlek, vilket känns bra när man jobbar med unga personer.

Orsaken till seriens popularitet tror hon är att många kan relatera till den.

– Den visar situationer och karaktärer som man kan relatera till oavsett ålder. De som är runt 17, 18 kan leva sig in i sin vardag och de som är i 30-årsåldern kan se den och känna nostalgi.

”Speciellt med en småstad”

Att serien är inspelad i Oskarshamn och att den även utspelar sig där tror hon också är avgörande.

– Det är något speciellt med en småstad där allt ryms på samma yta. Det finns en skola där alla går och en arena där alla möts. Dramatiken i serien intensifieras när man inte kan undvika varandra på samma sätt som i en storstad.

Sista avsnittet av Eagles publiceras den 6 april på SVT Play och Sanne Övermark hoppas på att det ska bli fler säsonger.

– Jag hoppas på det men inget är klart än. Publikens mottagande är helt klart en avgörande faktor i det beslutet, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Alva Bratt och Edvard Olsson har två av huvudrollerna i ”Eagles” som spelas in i Oskarshamn. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer