Foto: SVT/Martin Heppich

Nya tv-serien Eagles premiärvisad: ”Jättebra avsnitt!”

Uppdaterad
Publicerad

I tre fullsatta biosalonger förhandsvisades tv-serien Eagles under torsdagskvällen i Oskarshamn. ”Den var jättebra och man vill se mer”, sa 15-åriga Linnea Slättås, som var en av besökarna.

Tv-serien som kommer sändas på SVT Play är både inspelad och utspelar sig i Oskarshamn. Ungdomsserien jämförs med norska succén Skam och de medverkande är unga skådespelartalanger som hittades under en castingturné. 

På Sagabiografen i Oskarshamn premiärvisades de tre första avsnitten i tre fullsatta salonger. 

Oskarshamn

– Jag tyckte avsnitten var jättebra, sa 15-årige Linnea Slättås, som själv är med i serien som statist. 

Inspirationen i Oskarshamn

Flera i inspelningsteamet kommer ursprungligen från Oskarshamn. Både seriens regissör Amanda Adolfsson liksom producenten Stefan H Lindén, som även skrivit manus. 

– Det var självklart att serien skulle utspela sig i Oskarshamn, det är här vi har hittat vår inspiration. Jag hoppas att oskarshamnsborna blir stolta. Men i förlängningen vill jag att människor ska se att man inte alltid behöver göra film och tv i de större städerna utan det funkar lika bra i en mindre stad, säger Stefan H Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet