Foto: Fredrik Sandberg /TT

Sunnerbogymnasiet stänger – eleverna får plugga på distans

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i morgon tisdag kommer Sunnerbogymnasiet i Ljungby att hålla stängt. Anledningen är att elever på skolan inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skolan vill minska smittspridningen.

Enligt Ljungby kommun övergår inte Sunnerbogymnasiet till distansundervisning för att de sett en stor ökning av antalet bekräftade fall av covid-19 den senaste tiden. Det handlar istället om att skolan vill ta ansvar för att minska smittspridningen.

– Vi ser att antalet smittade ökar. Det är inget alarmerande antal men vi ha sett att vi ha fått några till och några till, säger Jimmie Nilsson, gymnasiechef.

Som vanligt efter lovet

Skolan väljer att stänga under den här veckan och istället köra distansundervisning som en förebyggande åtgärd. Det passar extra bra nu eftersom det är höstlov nästa vecka. Det gör att eleverna inte kommer att träffas i skolan på nästan två veckor.

Skolans ledning räknar med att den förebyggande insatsen ska räcka och att eleverna kan komma tillbaka till skolan igen efter höstlovet.

– Vi hoppas att den här åtgärden stoppar smittspridningen så att vi inte får fler och fler fall, då kan det bli lite kritisk.

Fler fall efter fester

Skolan upplever att eleverna blivit mindre försiktiga.

– Vår bild är att ungdomarna inte riktigt tar det här med pandemin på allvar. Vi såg en viss ökning efter diverse fester som ungdomarna har haft.

Från och med imorgon kommer inte skollunch serveras. Men proven som är inplanerade den här veckan kommer att genomföras på skolan.

Vuxenutbildningen och gymnasiesärskolan kommer att vara igång som vanligt.

Hur har eleverna reagerat på beslutet?

De allra flesta eleverna vill absolut inte ha distansundervisning så beslutet mottogs med besvikelse.

Skolan vädjar till eleverna inte träffas i onödan under de här två veckorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer