Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
LNU-rektorns vädjan: ”Ställ in helgens stora fest” Foto: SVT

Studentfester ställdes in efter rektorns vädjan

Uppdaterad
Publicerad

I ett öppet brev till studenterna på LNU i Växjö vädjade Linnéuniversitetets rektor, smittskyddet i Kronoberg och studentkåren till studenterna att ställa in helgens stora fester. Brevet publicerades på fredagsförmiddagen – och den ansvariga studentföreningen beslutade därefter att ställa in helgens fester där drygt 400 studenter var anmälda.

Det är studentföreningen EHVS (ekonomerna) som trots rådande pandemi planerade att genomföra sin årliga festhelg för flera hundra studenter. Första skulle ha hållits på fredagen för 160 personer, och den andra var planerad till lördaden, med drygt 250 anmälda

”Tänk om!”

Detta fick universitetets rektor Peter Aronsson att i ett öppet brev till studenterna vädja till dem att tänka om. Även smittskyddsläkaren i region kronoberg Christian Blomkvist har skrivit under brevet, samt Linnékårens ordförande Rebecca Esselgren.

”Varken jag som rektor, studentkåren, Polisen eller smittskyddet Region Kronoberg kan hindra er från att arrangera eller delta på festen. Men, vi ber er ännu en gång att tänka om, att ta ansvar, att hålla i och att hålla ut – var rädda om andras hälsa och liv – tänk om kring helgens stora fest!”, står det i brevet.

Ställer in festerna

Efter att brevet publicerades hölls ett möte mellan EHVS och universitetet, och studenterna beslutade därefter att ställa in fredagens och lördagens fest.

– Det är ett klokt beslut av dem och jag hoppas vi ska hitta bra former för social samvaro tillsammans, säger Peter Aronsson, Linnéuniversitetets rektor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet